AGENCJA METAL MUNDUS


METAL UP!

= 13.12.2018

- KREATOR
- DIMMU BORGIR
- HATEBREED
- BLOODBATH

+ Warszawa / Hala Koło



= 14.12.2018

- MERRY CHRISTLESS 2
Zagrają:

- BEHEMOTH
- BOLZER
- IMPERATOR
- BATUSHKA
- UNTERVOID

+ Warszawa / Progresja



= 15.12.2018

- A PERFECT CIRCLE
- CHELSEA WOLFE

+ Kraków / Tauron Arena



= 15.12.2018

- MERRY CHRISTLESS 2
Zagrają:

- BEHEMOTH
- BOLZER
- IMPERATOR
- BATUSHKA
- UNTERVOID

+ Gdańsk / B90



= 16.12.2018

- MERRY CHRISTLESS 2
Zagrają:

- BEHEMOTH
- BOLZER
- IMPERATOR
- BATUSHKA
- UNTERVOID

+ Wrocław / A2































Metalmania 2018

Z wielką radością informujemy, że METAL MUNDUS objął patronat medialny nad festiwalem
METALMANIA 2018


Festiwal odbędzie się w dniu 07.04.2018 w Spodku w Katowicach.

Ceny biletów w przedsprzedaży:
FAN - 666 PLN
Loża - 355 PLN
Sektory czerwone H, J – 260 PLN
Sektory czerwone + sektory niebieskie do X rzędu – 220 PLN
Sektory niebieskie od XI rzędu – 180 PLN
Płyta – 190 PLN

Bilety dostępne na stronach:
- www.shop.metalmind.com.pl (KOLEKCJONERSKIE)
- www.ticketpro.pl
- www.eventim.pl
- www.ebilet.pl
- www.biletin.pl
- www.ticketportal.pl



Organizatorem festiwalu jest firma:
METAL MIND PRODUCTIONS sp. z o.o.
ul. Czajek 31
40-534 Katowice

tel: +48 32 205-25-00
office1@metalmind.com.pl
http://www.metalmind.com.pl



Lista zespołów, które zagrają na Metalmanii w 2018 roku wygląda następująco:

Duża scena:
- EMPEROR
- NAPALM DEATH
- ASPHYX
- DESTRÖYER 666
- KAT & ROMAN KOSTRZEWSKI
- MEKONG DELTA
- DEAD CONGREGATION
- SKYCLAD
- XENTRIX
- WOLF SPIDER
- BLAZE OF PERDITION
- INSAMMER

Mała scena:
- ANIMA DAMNATA
- RAGEHAMMER
- VOIDHANGER
- VISCERA///
- ALASTOR
- TERRORDOME
- KULT MOGIŁ
- INVERTED MIND
- SHODAN
- MINETAUR
- ROADHOG
- KETHA

Goście specjalni:
- Christophe Szpajdel
- Krzysztof "Prosiak" Owedyk



Rozpoczynamy prezentację zespołów, które zagrają na festiwalu:




Zespół ALASTOR powstał w Polsce w 1986 r.

Dyskografia:
* Syndromy miast (Syndroms of the Cities) (1989)
* Zło (1994)
* Żyj, gnij i milcz (1997)
* Spaaazm (2009)
* Destiny (2012)
* Out of Anger (2012)

Obecny skład:
** Sławomir "Bryłas" Bryłka (perkusja)
** Mariusz "Maryś" Matuszewski (gitara)
** Mish Jarski (wokal)
** Piotr "Szycha" Szoszkiewicz (gitara)
** Wojciech Milewski (bas)







Zespół ANIMA DAMNATA powstał w Polsce w 1996 r.

Dyskografia:
* Agonizing Journey Through the Burning Universe and Transcendental Ritual of Transfiguration (2003)
* Atrocious Disfigurement of the Redeemer's Corpse at the Graveyard of Humanity (2007) * Nefarious Seed Grows to Bring Forth Supremacy of the Beast (2017)

Obecny skład:
** Master of Depraved Dreaming and Emperor of the Black Abyss the Great Lord H (perkusja)
** Archangel of Evil Spells, Morbid Priest of Arcane Perfection vel Necrosodom (wokal, gitara)
** Apocalyptic Profanator of the Holy Laws, The Supreme Ruler of Abominations (gitara)
** The Mighty Initiatior of Barbarous Rituals, Herald of Heathen Fire (bas)








Zespół ASPHYX powstał w Holandii w 1987 r.

Dyskografia:
* The Rack (1991)
* Last One on Earth (1992)
* Asphyx (1994)
* God Cries (1996)
* Embrace the Death (1996)
* On the Wings of Inferno (2000)
* Death...The Brutal Way (2009)
* Deathhammer (2012)
* Incoming Death (2016)

Obecny skład:
** Martin van Drunen (wokal)
** Paul Baayens (gitara)
** Alwin Zuur (bas)
** Stefan Hüskens (perkusja)









Zespół BLAZE OF PERDITION powstał w Polsce w 2007 r.

Dyskografia:
* Towards the Blaze of Perdition (2010)
* The Hierophant (2011)
* Near Death Revelations (2015)
* Conscious Darkness (2017)

Obecny skład:
** XCIII (gitara)
** Sonneillon (wokal)
** Vizun (perkusja)













Zespół DEAD CONGREGATION powstał w Grecji w 2004 r.

Dyskografia:
* Graves of the Archangels (2008)
* Promulgation of the Fall (2014)

Obecny skład:
** V. V. (perkusja)
** T. K. (gitara)
** A. V. (wokal, gitara)
** G. S. (bas)








Zespół DESTRÖYER 666 powstał w Australii w 1994 r.

Dyskografia:
* Unchain the Wolves (1997)
* Phoenix Rising (2000)
* Cold Steel... for an Iron Age (2002)
* Defiance (2009)
* Wildfire (2016)

Obecny skład:
** K.K. Warslut (wokal, gitara)
** Perracide (perkusja)
** R.C. (gitara, wokal)
** Felipe Plaza Kutzbach (bas, wokal)







Zespół EMPEROR powstał w Norwegii w 1991 r.

Dyskografia:
* In the Nightside Eclipse (1994)
* Anthems to the Welkin at Dusk (1997)
* IX Equilibrium (1999)
* Prometheus - The Discipline of Fire & Demise (2001)

Obecny skład:
** Samoth (gitara)
** Ihsahn (wokal, gitara)
** Trym Torson (perkusja)










Zespół InSammer powstał w Szwecji w 2012 r.

Dyskografia:
* Seeds (2017) (EP)

Obecny skład:
** Viktorija Dola (wokal)
** Dennis Davydenko (gitara)
** Oleg Izotov
** Nikita Simonov
** Teodor Alexuta (perkusja)












Zespół INVERTED MIND powstał w Polsce w 2011 r.

Dyskografia:
* Nothing but Suffering (2013)
* Broken Mirror (2017)

Obecny skład:
** Słoma (wokal, gitara)
** Misiek (bas)
** Bezel (perkusja)














Zespół KAT & Roman KOSTRZEWSKI powstał w Polsce w 2004 r. (KAT powstał w 1979 r.)

Dyskografia:
KAT:
* Metal and Hell (1986)
* 666 (1986)
* Oddech wymarłych światów (1988)
* Bastard (1992)
* Ballady (1993)
* ...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach (1996)
* Szydercze zwierciadło (1997)
KAT & Roman KOSTRZEWSKI:
* Biało-czarna (2011)
* Buk - Akustycznie (2014)
* 666 (2015)

Obecny skład:
** Roman Kostrzewski (wokal)
** Ireneusz Loth (perkusja)
** Michał Laksa (bas)
** Krzysztof "Pistolet" Pistelok (gitara)
** Jacek Hiro (gitara)









Zespół KETHA powstał w Polsce w 2002 r.

Dyskografia:
* III-ia (2007)
* 2nd Sight (2012)
* 0 Hours Starlight (2017)

Obecny skład:
** Maciej Janas (gitara, wokal)
** Michał Bartosik (bas)
** Maciej Dzik (perkusja)
** Bartłomiej Kaliszczak (gitara)










Zespół KULT MOGIŁ powstał w Polsce w 2014 r.

Dyskografia:
* Anxiety Never Descending (2015)
* Portentaque (2017, EP)

Obecny skład:
** Kalkulator Chronometrażysta (perkusja)
** Thisworld Outof (gitara)
** Levi (wokal)










Zespół MEKONG DELTA powstał w Niemczech w 1985 r.

Dyskografia:
* Mekong Delta *1987)
* The Music of Erich Zann (1988)
* The Principle of Doubt (1989)
* Dances of Death (And Other Walking Shadows) (1990)
* Kaleidoscope (1992)
* Visions Fugitives (1994)
* Pictures at an Exhibition (1997)
* Lurking Fear (2007)
* Wanderer on the Edge of Time (2010)
* Intersections (2012)
* In a Mirror Darkly (2014)

Obecny skład:
** Ralph "Ralf" Hubert (bas)
** Alex Landenburg (perkusja)
** Erik Adam H. Grösch (gitara)
** Martin LeMar (wokal)










Zespół MINETAUR powstał w Polsce w 2012 r.

Dyskografia:
* We Take It Seriously (2014)(EP)
* Gravel Pit (2017)

Obecny skład:
** Lipa (bas)
** Piotraz (gitara)
** Nauman (wokal)
** Vtorales (perkusja)










Zespół NAPALM DEATH powstał w Wielkiej Brytanii w 1981 r.

Dyskografia:
* Scum (1987)
* From Enslavement to Obliteration (1988)
* Harmony Corruption (1990)
* Utopia Banished (1992)
* Fear, Emptiness, Despair (1994)
* Diatribes (1996)
* Inside the Torn Apart (1997)
* Words from the Exit Wound (1998)
* Enemy of the Music Business (2000)
* Order of the Leech (2002)
* The Code Is Red... Long Live the Code (2005)
* Smear Campaign (2006)
* Time Waits for No Slave (2009)
* Utilitarian (2012)
* Apex Predator - Easy Meat (2015)

Obecny skład:
** Shane Embury (bas)
** Mitch Harris (gitara)
** Mark "Barney" Greenway (wokal)
** Danny Herrera (perkusja)










Zespół RAGEHAMMER powstał w Polsce w 2012 r.

Dyskografia:
* The Hammer Doctrine (2016

Obecny skład:
** Corpsebutcher (bas)
** Mortar (perkusja)
** Bestial Avenger (gitara)
** Heretik Hellstörm (wokal)










Zespół ROADHOG powstał w Polsce w 2012 r.

Dyskografia:
* Dreamstealer (2015)
* (Don't) Follow Them (2016)(EP)
* The Oppressors (2017)

Obecny skład:
** Krzysztof Tabor (wokal, bas)
** Przemek "Pemo" Murzyn (gitara)
** Maciej "Ogór" Szupik (gitara)
** Michał Kozioł (perkusja)










Zespół SHODAN powstał w Polsce w 2013 r.

Dyskografia:
* Zerø K (2014) (EP)
* Protocol of Dying (2016)

Obecny skład:
** Michał Jarosz (perkusja)
** Szczepan Inglot (wokal, gitara)
** Tomasz Sadlak (bas))










Zespół SKYCLAD powstał w Wielkiej Brytanii w 1990 r.

Dyskografia:
* The Wayward Sons of Mother Earth (1991)
* A Burnt Offering for the Bone Idol (1992)
* Jonah's Ark (1993)
* Prince of the Poverty Line (1994)
* The Silent Whales of Lunar Sea (1995)
* Irrational Anthems (1996)
* Oui Avant-garde á Chance (1996)
* The Answer Machine? (1997)
* Vintage Whine (1999)
* Folkémon (2000)
* No Daylights nor Heeltaps (2002)
* A Semblance of Normality (2004)
* In the... All Together (2009)
* Forward into the Past (2017)

Obecny skład:
** Graeme English (bas, gitara)
** Steve Ramsey (gitara)
** Dave Pugh (gitara)
** George Biddle (skrzypce, klawisze)
** Kevin Ridley (gitara, wokal)
** Arron Walton (perkusja)









Zespół TERRORDOME powstał w Polsce w 2005 r.

Dyskografia:
* Shit Fuck Kill (2007)(EP)
* We'll Show You Mosh, Bitch! (2011)
* Machete Justice (2015)

Obecny skład:
** Mekong MinEtaur (perkusja)
** Uappa Terror (wokal, gitara)
** Paua Siffredi (gitara)
** De Kapitzator (bas)









Zespół VISCERA/// powstał we Włoszech w 2000 r.

Dyskografia:
* Cyclops (2007)
* 2: As Zeitgeist Becomes Profusion of the I (2010)
* Caith Sith vs. Viscera///: Auge Plus Re-Cyclops (2011)
* 3 | Release Yourself Through Desperate Rituals (2017)

Obecny skład:
** Michele Basso (wokal, gitara, klawisze)
** G. C. (bas)










Zespół VOIDHANGER powstał w Polsce w 2010 r.

Dyskografia:
* Wrathprayers (2011)
* The Antagonist (2012) (EP)
* Working Class Misanthropy (2013)
* Dark Days of the Soul (2018)

Obecny skład:
** Warcrimer (wokal)
** Priest (perkusja)
** Zyklon (gitara, bas)










Zespół WOLF SPIDER powstał w Polsce w 1985 r.

Dyskografia:
* Wilczy Pająk (1987)
* Kingdom of Paranoia (1990)
* Drifting in the Sullen Sea (1991)
* Hue of Evil (1991)
* It's Your Time (2013) (EP)
* V (2015)

Obecny skład:
** Mariusz Przybylski (bas)
** Piotr "Mankover" Mańkowski (gitara)
** Beata Polak (perkusja)
** Przemysław Marciniak (gitara)
** Łukasz Szostak (wokal)










Zespół XENTRIX powstał w Wielkiej Brytanii w 1988 r.

Dyskografia:
* Shattered Existence (1989)
* For Whose Advantage? (1990)
* Dilute to Taste (1991) (EP)
* Kin (1992)
* Scourge (1996)

Obecny skład:
** Dennis Gasser (perkusja)
** Kristian "Stan" Havard (gitara)
** Chris Shires (bas)
** Jay Walsh (wokal, gitara)






Komentarze
Brak komentarzy. Może czas dodać swój?
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony
Zaloguj się , żeby móc zagłosować.

Brak ocen. Może czas dodać swoją?
 

METAL MUNDUS NA FACEBOOKU
**RIGOR SARDONICOUS**
- Ridenti Mortuus


**AUTHORITY**
- Acantha


**SNAKEYES**
- Metal Monster


**DEFIANT**
- Insurrection Icon


**MASTER**
- Vindictive Miscreant


**DE PROFUNDIS
- The Blinding Light Of Faith

**COMATOSE VIGIL A.K.
- Evangelium Nihil

**DEPRAVITY
- Evil Upheaval

**BLAZON STONE
- Down in the Dark

**NECRO
- No Mercy For Motherfuckers

**ORDER OV RIVEN CATHEDRALS
- Gobekli Tapes

**PRO-CREATION
- Noli me tangere

**SHADOWKEEP
- ShadowKeep

**RAPHEUMETS WELL
- Enders Door

**C4
- Next Issue Of The Rotten World

**DEMONIC OBEDIENCE
- Fatalistic Uprisal Of Abhorrent Creation

**NECRO
- Toothless Zombie

**CRAWL
- Rituals

**DENOUNCEMENT PYRE
- Black Sun Unbound

**AUTARCIE
- Sequania

**CORRUPTION
- Ruin Of A Man


więcej recenzji
**** INTERNAL QUIET ****


***** THUNDERWAR *****


****** JITTERFLOW ******


******* WAR-SAW *******


*** DORMANT DISSIDENT **


*** MARTYRDOOM
*** GRIN
*** WATCH OUT STAMPEDE
*** CLOSTERKELLER
*** AMORPHIS
*** KOIOS
*** WHORION

więcej wywiadów
***Michael Schenker Fest
- Turbinenhalle/ Oberhausen


***Summer Dying Loud 2018
- Aleksandrów Łódzki


***GOMOR
+ Penerra
- New York/ Łódź


***DIAMOND HEAD
+ Blinding Sparks
+ Internal Quiet
- Hydrozagadka/ Warszawa


***POWERWOLF
+ Amaranthe
+ Kissin' Dynamite
- Progresja/ Warszawa


*** PRIMAL FEAR
+ RIOT V
+ Existance
- Nova Chmelnice/ Praga

*** VADER
+ MARDUK
+ Arkona
+ Insidius
- Progresja/ Warszawa

*** Uwolnić Muzykę VII
- Środa Śląska

*** Headbangers Open Air 2018
- Brande-Hörnerkirchen/ Niemcy

*** IRON MAIDEN
+ Killswitch Engage
- Waldbühne/ Berlin

*** Rock&Rose Fest 2018
+ Exumer
+ Decapitated
+ Wolf Spider
+ Alastor
- Leash Eye
- Totem
- Kutno

*** MARDUK
+ Infernal War
+ Arkona
- U Bazyla/ Poznań

*** SEPULTURA
+ Obscura
+ Goatwhore
+ Fit For An Autopsy
- Proxima/ Warszawa

*** FURIA
+ Thaw
+ Sacrilegium
+ Licho
- Progresja/ Warszawa

*** NEUOBERSCHLESIEN
+ Transgresja
- Proxima/ Warszawa

*** TESTAMENT
+ Annihilator
+ Death Angel
- A2/ Wrocław

*** W.A.S.P.
+ GATE Crasher
- Sportovni Hala/ Hluk

*** ICED EARTH
+ Freedom Call
+ Metaprism
- Festsaal/ Berlin

więcej relacji
*** Będziesz smażyć się w piekle


*** Hammer Of The Gods


*** Motorhead w studio


*** Hellbent For Cooking. The Heavy Metal Cookbook

*** Biografia Led Zeppelin. Kidy giganci chodzili po Ziemi


więcej recenzji
ARTYKUŁY
*** Czerniejąca Magma
- słów kilka o niezrealizowanym albumie Closterkellera


Top Top  31,174,718 unikalne wizyty  Top Top